Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Чергове засідання Миколаївського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення

IMG_20170518_101534.jpg

18 травня п.р. під головуванням голови Миколаївської облпрофради Юрія Толмачова відбулося чергове засідання Миколаївського обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення. У заході взяли участь члени комітету зі сторони профспілок, роботодавців та органів виконавчої влади.

У рамках порядку денного членами комітету було розглянуто та обговорено три  питання.

По-першому питанню “Про сприяння працевлаштуванню та надання інших соціальних послуг безробітним з числа демобілізованих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб” доповідали директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько та в.о. директора департаменту, заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Любов Бєлкіна, які проінформували про стан надання соціальних послуг безробітним з числа демобілізованих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, їх працевлаштування, залучення до громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, професійної підготовки або перепідготовки та підвищення кваліфікації, надання їм одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницої діяльності, а також про забезпечення постраждалих учасників АТО санаторно-курортним лікуванням та наданням їм послуг з психологічної реабілітації.

IMG_20170518_100517.jpg

По-другому питанню “Про роботу районного координаційного комітету сприяння зайнятості в Баштанському районі (відповідно до ст. 19 Закону України “Про зайнятість населення”) ” доповідав перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський. Він проінформував про проведену роботу районного координаційного комітету, стан соціально-економічного розвитку регіону, про співпрацю з соціальними партнерами в регіоні та про стан надання соціальних послуг та сприяння працевлаштуванню безробітним службою зайнятості Баштанського району.

У рамках порядку денного членами комітету було розглянуто питання та прийнято рішення про продовження з 20.07.2017 до 19.01.2018 надання компенсації витрат роботодавцю ПОГ “Миколаївське учбово-виробниче об'єднання інвалідів АТО” на оплату праці за працевлаштування зареєстрованого безробітного Солохіна І.С. з числа внутрішньо переміщених осіб. З доповіддю по цьому питання виступала директор Заводського районного центру зайнятості м. Миколаєва Наталія Рябова.

За підсумком обговорення питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання