Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Співпраця з Центральним центром зайнятості м. Миколаєва

15_02_2018.jpg

09.02.2018 року на базі Центрального центру зайнятості м. Миколаєва відбулося засідання «Круглого столу» під гаслом ««Кейс –Менеджмент» - новітній підхід у роботі служби зайнятості в сфері зайнятості населення» за участю головного спеціаліста відділу з правової роботи облпрофради Подимової Ольги.

Мета заходу - підведення підсумків роботи 2017 року та визначення напрямків покращення співпраці з соціальними партнерами, координація спільних зусиль соціальних партнерів у сфері надання соціальних послуг соціально вразливим категоріям населення.

Учасниками заходу стали соціальні партнери, з якими Центральний РЦЗ тісно співпрацює впродовж багатьох років, а саме: Адміністрація Центрального району Миколаївської міської ради,  Департамент праці та соціального захисту населення  Миколаївської міської ради,  Управління держпраці у Миколаївській області,  Центральний районний військовий комісаріат м.Миколаєва, Миколаївська обласна рада профспілок,  Регіональний фонд підтримки підприємництва в Миколаївській області,  Департамент з надання адміністративних послуг, Центральне об’єднане управління Пенсійного фонду України м. Миколаєва,  Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області,  Управління освіти Миколаївської Міської Ради та ін.

15_02_2018_1.jpg

Засідання відкрив директор Центрального районного центру зайнятості Ігор Геннадійович Рощін, який  проінформував про роботу центру у 2017 році. Протягом 2017 року комплекс соціальних послуг та матеріального забезпечення отримало 3935 осіб  не зайнятих трудовою діяльністю.  Від роботодавців м.Миколаєва запропоновано 3245 вакансій від 602 роботодавців, що посприяло у працевлаштуванні 1870 безробітних та осіб, що перебували на обліку. Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітними підприємницької діяльності була надана 5 особам з числа безробітних. 358 безробітних взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. Водночас Ігор Геннадійович наголосив на тому, що служба зайнятості не стоїть на місці, а постійно розвивається та впроваджує нові форми роботи. У 2017 році в рамках соціального проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформ соціального сектору в Україні» було проведено успішну апробацію нових підходів сприяння зайнятості населення. Однією з таких форм роботи є  впровадження з січня 2018 року  процедури соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом «кейс-менеджмент».

Заступник директора Мойса Світлана Олександрівна детально зупинилася на понятті «кейс-менеджмент» - підходу, який передбачає оцінку ситуації і потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення, моніторинг та оцінювання результатів роботи. Акцентувала увагу присутніх, що виявлення та спільне подолання соціальних перешкод буде сприяти поверненню найуразливіших верств населення до активної зайнятості.

Також у рамках засідання круглого столу директором Центрального центру зайнятості була проведена презентація інформаційно-сервісного центру «Консалтинг», мета якогопідвищення рівня поінформованості населення про послуги служби зайнятості, просування сучасних інноваційних технологій в обслуговуванні шляхом сервісного інформування.

За матеріалами

Центрального РЦЗ м. Миколаєва

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання