Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Постійно діючий семінар для профактиву області

1_2_22_02_2018.jpg

20 лютого п.р.,з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості,  обласна рада профспілок провела постійно діючий семінар для профактиву області. На семінар були запрошені голови обласних та первинних профспілкових організацій, профспілковий актив. Учасникам семінару були запропоновані наступні  теми семінару «Основні вимоги в організації роботи із зверненнями громадян» та «Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум у 2018 році та їх вплив на оподаткування виплат працівникам».

2_2_22_02_2018.jpg

Семінар-навчання розпочався вступним словом заступника голови облпрофради Любові Онищенко, яка відзначила, що 20 лютого Україна восьмий раз відзначає День соціальної справедливості. Всесвітній день соціальної справедливості започатковано рішенням 62-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, громадських організацій до вирішення проблем соціальної справедливості й соціального захисту, подолання бідності та забезпечення добробуту громадян України.

З темою «Основні вимоги в організації роботи із зверненнями громадян» виступила головний спеціаліст відділу роботи із зверненнями громадян апарату Миколаївської обласної державної адміністрації Оксана Костирко. Вона ознайомила присутніх з механізмом дії Закону України  «Про звернення громадян», а також нормативно-правовою базою, яка регулює дане питання. Оксана Костирко підкреслила, що головною метою роботи із зверненнями громадян є допомога у вирішенні актуальних проблем кожного громадянина, який звертається за допомогою чи консультацією. Вона  проінформувала присутніх про види звернень громадян, строки їх розгляду, окремо зупинилась на депутатських зверненнях та запитах. Слухачі також дізналися про відповідальність за порушення права на інформацію та права на звернення, що передбачено ст.212³ Кодексу України про адміністративні правопорушення.

3_2_22_02_2018.jpg

Виступаюча наголосила, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян » щодо електронного звернення та електронної петиції» від 2 липня 2015 року № 577-VIII вводяться нові поняття: телефонна «гаряча лінія», електронне звернення, електронна петиція. Крім того, для підвищення якості та прозорості процесу опрацювання звернень громадян та запитів на отримання публічної інформації в органах державної влади та органах місцевого самоврядування створено Єдиний інформаційний веб-ресурс звернень громадян до органів державної влади та органів місцевого самоврядування - Державна система електронних звернень http://z.gov.ua/. Присутні також дізналися про особливості електронних звернень та вимоги до них.

4_1_22_02_2018.jpg

Перед присутніми також виступила заступник голови облпрофради Любов Онищенко, яка розкрила тему «Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум у 2018 році та їх вплив на оподаткування виплат працівникам». Вона звернула увагу присутніх, що Законом України від 7 грудня 2017 року № 2246-VIII «Про Державний бюджет України на 2018 рік» встановлено мінімальну зарплату з 1 січня 2018 року -  3723 гривень (у погодинному розмірі - 22,41 грн) та прожитковий мінімум для працездатних осіб - 1762 грн. на одну особу на місяць. Мінімальна заробітна плата та прожитковий мінімум впливають на розрахунок певного переліку показників, на чому детально зупинилася Любов Онищенко.

Учасники заняття отримали вичерпні відповіді на свої запитання та індивідуальні консультації. 

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання