Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Доплата до мінімальної заробітної плати при підсумованому обліку робочого часу

Відповідно до статті 61 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП), на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, а також на окремих виробництвах, у цехах, дільницях, відділеннях і на деяких видах робіт, де за умовами виробництва (роботи) не може додержуватися встановлена для даної категорії працівників щоденна або щотижнева тривалість робочого часу, допускається за погодженням з профспілковим комітетом підприємства, установи, організації запровадження підсумованого обліку робочого часу.

 При цьому розпорядок робочого дня і графіки змінності мають бути побудовані таким чином, щоб робочий час, який зобов’язані відпрацювати працівники за встановлений в колективному договорі обліковий період (квартал, півріччя, рік), відповідав установленій статтями 50 та 51 КЗпП нормі робочих годин, що припадає на цей період (із розрахунку 40 годин на тиждень, крім працівників, щодо яких законодавством встановлено скорочену тривалість роботи).

Нарахування працівникам належної їм заробітної плати здійснюється кожного місяця відповідно до чинних умов оплати праці: нарахування окладів (тарифних ставок), доплат і надбавок, у тому числі за роботу у нічний час, роботу у святкові та неробочі дні тощо.

У випадку, коли працівник відпрацював усі робочі години, встановлені йому графіком виходу на роботу (графіком змін), то йому мають нараховувати заробітну плату не менше мінімальної. За необхідності проводиться доплата до розміру мінімальної заробітної плати. При цьому слід врахувати, що визначені у статті 31 Закону України «Про оплату праці» виплати (доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний та надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових і ювілейних дат) нараховуються понад розмір мінімальної заробітної плати. Для визначення заробітної плати розраховується оплата за 1 годину роботи (оклад (ставку) слід поділити на нормальну тривалість робочого часу за цей місяць), яка множиться на кількість годин, фактично відпрацьованих згідно з графіком виходу на роботу (графіком змін).

Якщо працівник протягом місяця перебував у відпустці без збереження заробітної плати, щорічній відпустці, на лікарняному, не з’явився на роботі з нез’ясованих причин тощо, то заробітна плата йому нараховується пропорційно відпрацьованому ним часу згідно із встановленим графіком виходів (змін).

У кінці облікового періоду працівникові нараховують заробітну плату (не нижче розміру мінімальної заробітної плати), а також порівнюють фактично відпрацьований час із нормальною тривалістю робочого часу за цей період. У випадку наявності надурочних годин, понад розмір мінімальної заробітної плати провадиться оплата надурочної роботи, яка розраховується, виходячи з суми, що належить до сплати за 1 годину роботи в останньому місяці облікового періоду.

Підготовлено відділом з соціально-економічних питань облпрофради

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання