Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК: ЗАХИСТИМО ПРАВА ЛЮДИНИ ПРАЦІ!

АК

17 жовтня -  у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві відбудеться масовий Мітинг-хода представників Федерації профспілок та її членських організацій на захист законних прав та інтересів людей праці. Акція почнеться у парку Тараса Шевченка і продовжиться біля  Верховної Ради України і Кабінету міністрів України. Таке рішення було ухвалено на засіданні Президії ФПУ 20 вересня. А 10 жовтня у приміщені ПАТ «Укртелеком» відбулась селекторна нарада керівників членських організацій ФПУ щодо підготовки до Всеукраїнської профспілкової акції протесту 17 жовтня. Вів нараду Голова ФПУ Григорій Осовий.

Перш за все, він нагадав, що 20 вересня Президія ФПУ ухвалила рішення про те, що Всеукраїнська акція протесту пройде у два етапи:

Перший попереджувальний етап - 9 жовтня  - у рамках Всесвітнього дня дій за гідну працю - в областях України, в трудових коллективах, на підприємствах і в організаціях, а з 16.00 – у формі публічних заходів в обласних центрах.

Другий заключний етап - 17 жовтня у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві.

Учасники наради обговорили перші підсумки попереджувального етапу акції, що відбувся 9 жовтня у регіонах, а також хід підготовки до другого етапу - продовження Всеукраїнської акції протесту у столиці України.

Зокрема під час наради розглядалися питання про заявлену чисельність учасників Всеукраїнської профспілкової акції протесту, а також про головні вимоги, зміст листівок, гасел, банерів.  

Після тривалої, жвавої та конструктивної дискусії учасники наради затвердили основні вимоги Всеукраїнської профспілкової акції протесту. до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та роботодавців.

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ

ВІД ІМЕНІ  5 МІЛЬЙОНІВ СПІЛЧАН ВИМАГАЄ

ВІД ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ, УРЯДУ І РОБОТОДАВЦІВ

1.Забезпечити пріоритетний розвиток вітчизняного виробництва для створення робочих місць в Україні.

2.Припинити економію на людині праці, встановити з 1 січня 2019 року, відповідно до норм вітчизняного законодавства та міжнародних зобов’язань держави:

Розмір  прожиткового мінімуму для працездатних осіб 

5167 грн.

Мінімальний рівень оплати праці – не нижче

7700 грн.

Мінімальний розмір пенсії

 

2840 грн.

3.Не підвищувати ціни на природний газ, паливо, тарифи на електроенергію та житло-комунальні послуги, транспортні послуги, коли люди не мають змоги заплатити. Забезпечити захист населення через механізм субсидій.

4.Передбачити в Державному бюджеті України на 2019 рік видатки на освіту 7% ВВП, охорону здоров'я-5%, соціальний захист, стипендіальне забезпечення молоді, розвиток галузей економіки як визначено законами!

5.Невідкладно повернути борги по заробітній платі понад 100 тис. працівникам.

6.Стоп державному рейдерству майна профспілок та наступу на їх права.

Вимоги Всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань доповнюють основні вимоги ФПУ і будуть передані до Уряду і Верховної Ради України. 

 У нараді взяв участь та виступив представник ФПУ у Верховної Раді, народний депутат України Сергій Каплін.

За матеріалами сайту ФПУ

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< липня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання