Миколаївська обласна рада
професійних спілок

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК: СПІЛЬНО ЗАХИСТИМО СВОЇ ПРАВА

1_19_10_2018.jpg

17 жовтня, у Міжнародний день боротьби з бідністю, біля 15 тисяч членів профспілок вийшли на Всеукраїнську акцію протестув місті Києві, організовану Федерацією профспілок України. Профспілки виступили проти зростання цін та непосильних тарифів, закликаючи Уряд і роботодавців повернути борги по зарплатах, забезпечити українців робочими місцями, гідними зарплатами, припинити економію на людській праці, належного фінансування медицини та освіти в Держбюджеті-2019, припинення рейдерства профспілкового майна.

2_19_10_2018.jpg

У профспілковій колоні були представлені провідні галузі промисловості та усі регіони України в тому числі делегація профспілок Миколаївської області під керівництвом голови Миколаївської обласної ради профспілок Юрія Толмачова. У складі делегації області були представники обласних галузевих профспілкових організацій працівників: освіти і науки, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, енергетики та електротехнічної промисловості, Укрпошти, суднобудування, культури, агропромислового комплексу, торгівлі, соціальної сфери, споживчої кооперації, лісового господарства, об’єднаної профспілкової організації працівників шляхового господарства. Всього - 135 спілчан.

2a_19_10_2018.jpg

До Акції профспілок приєдналися партнери ФПУ по Спільному представницькому органу об’єднань профспілок: Всеукраїнська профспілка працівників Збройних Сил України, Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», Профспілка залізничників і транспортних будівельників України, а також громадські організації.

Мітинг-хода розпочалася з парку Тараса Шевченка, пройшла Хрещатиком, Майданом Незалежності та зупинилась біля Кабінету міністрів України. На мітингу в Урядовому кварталі виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова профспілки шахтарів України Віктор Турманов, голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь та багато інших представників трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників.

3_19_10_2018.jpg

Після закінчення мітингу делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.

3a_19_10_2018.jpg

Делегати наполягли на проведенні в період розгляду і доопрацювання Урядом проекту Держбюджету – 2019, зустрічі керівників Всеукраїнських профорганізацій і територіальних профоб’єднань особисто з Главою Уряду Володимиром Гройсманом для врахування профспілкових пропозицій у головному фінансовому документі країни і реагування на передані на цій зустрічі профспілкові вимоги.

На зустрічі з інформацією про ситуацію в медичній галузі виступила голова первинної профспілкової організації, медична сестра Первомайської міської багатопрофільної лікарні Миколаївської області Оксана Іванченко. Також вона зустрілася та мала розмову з в.о Міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун.

4_19_10_2018.jpg

Всеукраїнська акція профспілок, проведена 17 жовтня, змусила владу піти на контакт з профспілками. Делегація від Всеукраїнського профспілкового віче попередила урядовців, що зволікання з розглядом профспілкових вимог, ігнорування поданих ними пропозицій призведе до більш масових дій по всій країні, включаючи проведення всеукраїнського страйку.

Миколаївська обласна рада профспілок висловлює вдячність

головам обласних галузевих профорганізацій та всім учасникам делегації профспілок Миколаївської області за активну участь

у Всеукраїнській акції протесту профспілок

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання