Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Молодіжна рада облпрофради розглянула проблеми «нетипової» зайнятості

IMG_1462.jpg

15 листопада п.р. обласна рада профспілок провела засідання Молодіжної ради облпрофради на тему: «Нетипові форми зайнятості: ризики для працівників та необхідність правового регулювання».

Молодіжну раду відкрила заступник голови облпрофради Любов Онищенко. Вона проінформувала молодь про дії профспілок у 2018 році з реалізації вимог профспілок по захисту конституційних прав та соціально-економічних інтересів працівників. Зазначила, що 17 жовтня п.р. у Міжнародний день боротьби з бідністю була проведена Всеукраїнська акція протесту профспілок у м.Києві. Федерацією профспілок України підготовлено вимоги учасників акції профспілок. Основні з них: підвищення заробітної плати; ліквідація заборгованості по заробітній платі; непідвищення цін на природний газ, тарифів на житлово-комунальні послуги; припинення рейдерства профспілкового майна.

 IMG_1472.jpg

Головний спеціаліст відділу з соціально-економічних питань облпрофради Марина Баришевська розповіла про основні форми «нестандартних» трудових відносин, висвітлила різницю між «стандартною» та «нестандартною» зайнятістю. Учасники засідання дізналися про особливості запозиченої праці, дистанційної роботи, часткової та тимчасової зайнятості, а також про наслідки прихованих трудових відносин.

Члени Молодіжної ради облпрофради, працюючи в групах, успішно справилися з завданням по визначенню ризиків для працівників, які оформлені на умовах строкового трудового договору.

IMG_1470.jpg

Крім того, присутні були ознайомлені з основними аспектами правового регулювання використання «нестандартної» зайнятості та дізналися про недостатність наявних законодавчих норм для повноцінної захищеності працівників у «нестандартних» трудових відносинах.

Серед учасників заняття були розповсюджені інформаційні матеріали на тему заняття, серед яких буклет: «Неукладання трудового договору: чим ризикує працівник», який було розроблено відділом з соціально-економічних питань облпрофради.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання