Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Президія облорганізації профспілки працівників охорони здоров’я

alt

13 лютого 2019 року відбулося засідання президії обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я, на якому розглядалися питання щодо реорганізації медичних закладів, виконання профспілкового бюджету та статистичні дані за 2018 рік, стан охорони праці та дотримання законодавства про працю у лікувальних закладах області та інші.

Голова облпрофорганізації Євгенія Заяць проінформувала про припинення роботи двох дитячих поліклінік в м. Миколаєві в результаті реорганізації шляхом їх приєднання до дитячої лікарні № 2. Президія запропонувала профкомам прийняти рішення щодо припинення діяльності профспілкових комітетів в цих поліклініках та приєднати їх членів профспілки до первинної профспілкової організації дитячої лікарні   № 2.

В галузі області зменшилася кількість членів профспілки із-за зменшення кількості працюючих в процесі реорганізації та несправедливої заробітної плати, яка сьогодні у лікарів та медичних сестер на рівні зарплати некваліфікованого персоналу – мінімальної заробітної плати.

Президія розглянула стан охорони праці. У 2018 році зареєстровано 1 випадок професійного захворювання на туберкульоз та 10 нещасних випадків на виробництві, один з яких – груповий. 80% нещасних випадків сталися з працівниками центру екстреної медичної допомоги. Президія звернулася до голів профспілкових організацій посилити контроль за станом охорони праці в своїх закладах.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання