Миколаївська обласна рада
професійних спілок

Доплата за несприятливі умови кухарям навчальних закладів під час канікул

alt

Статтею 100 Кодексу законів про працю України передбачено встановлення підвищеної оплати праці на важких роботах, на роботах із шкідливими і небезпечними умовами праці, на роботах з особливими природними географічними і геологічними умовами та умовами підвищеного ризику для здоров’я.

Умови оплати праці працівників галузі освіти, у тому числі і за роботу з важкими та шкідливими умовами праці, визначені в Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти від 15.04.93 № 102 (далі — Інструкція № 102) та Галузевій угодіміж Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 роки (далі – Галузева угода).

Згідно з п.33 Інструкції № 102, керівники закладів освіти за погодженням з профспілковими комітетами можуть установлювати доплати працівникам, що зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, у розмірі до 12% тарифної ставки (посадового окладу); і до 24% тарифної ставки (посадового окладу) на роботах з особливо важкими та шкідливими умовами праці в порядку і на підставі переліку робіт, передбачених у додатку № 9 до Інструкції № 102 (такий же перелік робіт наведено у додатку 2 до Галузевої угоди).

Пунктом 1.152 додатку № 9 роботи біля гарячих плит, електрожарових шаф, кондитерських і паро-масляних печей та інших апаратів для смаження та випікання віднесено до видів робіт з важкими і шкідливими умовами праці, на яких установлюються доплати у розмірі до 12 %. Зазначені доплати за несприятливі умови праці встановлюються за результатами атестації робочих місць відповідно до Положення про порядок установлення доплат за несприятливі умови праці, викладеного в зазначеному вище додатку № 9.

Конкретні розміри доплат та тривалість їх виплати працівникам, які виконують такі види робіт, установлюються наказом по закладу.

Відповідно до роз’яснення у листі Мінпраці від 24.12.2007 № 939/13/84-07, доплата за роботу з важкими і шкідливими умовами праці нараховується за час фактичної зайнятості працівників на таких робочих місцях або в таких умовах праці.

Отже, якщо кухар фактично не працює у шкідливих умовах праці, то підстав для виплати йому доплати «за шкідливість» немає. Якщо ж під час канікул він продовжує виконувати свої трудові обов’язки на робочому місці зі шкідливими умовами праці, то цю доплату слід нараховувати.

Оголошення

  1. ЗАПИТУЙТЕ — ВІДПОВІДАЄМО!

    Пропонуємо нові форми надання консультацій. Своє запитання Ви можете направити на адресу електронної пошти Миколаївської облпрофради: 

    orps@mksat.net


  2. Зверніть увагу!

    Оновлена інформація:

    Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, інші державні виплати

    (Розділ «Державні соціальні стандарти»)


  3. Фактичний розмір прожиткового мінімуму в цінах січня

    2022 року для працездатних осіб з урахуванням суми обов'язкових платежів склав

    6032 грн.

    (за даними Міністерства соціальної політики України).


Календар

< березня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання